lørdag, mars 24, 2007

Oppvarmet Wraps ala løytnant Folkestad

- IMPROVISE. ADAPT. OVERCOME! Dette hylte løytnant Folkestad til meg hver gang da ingenting kunne vært verre. Snusleppa dirret og den markante blodåra over det høyre øye pulserte hos den hissige befalen min. Løytnant Folkestad var en mann av få ord, men når han først tok til mæle var det som regel et utspring av aggresjon. En aggresjon som gjorde meg svett og varm, selv på iskalde finnmarksvidda med sine minus 35. Og det er klart at slike verbale kraftsalver gjorde inntrykk og har bosatt seg i hjernebarken min.

Så da jeg sist helg skulle ha oppvarmet Wraps, kunne jeg igjen benytte løynant Folkestad sine velvalgte ord. Improvise, adapt, etterfulgt av overcome, førte til at mangelen av mikrobølgeovn ikke var savnet. Siden vi manglet brødposer tok jeg i bruk en gammel pølsepose som jeg fant. Så heiv jeg kjøttdeigen ned i posen og festet posen til krydderskapet over komfyren slik at posen ikke skulle smelte. Og vips! Kjøttdeigen ble varmet opp i kokende vann og etter noen minutter kunne jeg nyte oppvarmet gresk Wraps. Takk for maten og takk løytnant Folkestad!


Notabene!

Ettersom leserene av denne bloggen er mest interessert i å kritisere meg og mine beboere for å være uhygieniske, tok jeg sporenstreks selv ansvar for å gjøre komfyren ren og pen.

Så nå skal jeg ikke ha mer vrøvl om at vi er urenslig. Alt annet er pølsevev!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kjenner en intens trang/ lyst til å vaske komfyren din. Vaske og desinfisere. Det er derfor jeg velger å hold emeg anonym.

Eirik sa...

hahaha...du e velkommen

Anonym sa...

hei eirik! eg reagere litt på at du alltid bare fortelle den lyse siå av historien. ka med bivirkninger og ettereffekter av " mat oppvarmet i en brødpose i en gryte kokende vann, med en hjelpende hånd fra krydderskapet " ???
E

Eirik sa...

hehe...at æ fortelle kun den lyse sida av historia i bloggen, e æ nu litt uenig i. Æ vise t innlegg som "Hard kritikk mot nye handlekurva", "Fokusering på min egen dårlige kondis i skiløypa" og "Harselas med ungdommens kanalisering av aldersgruppen!"

Men æ e helt enig at d siste innlegget ikkje tar for sæ de negative sien. Detta mye fordi at æ ikkje har kunnskap nok om d e skadelig eller uhygenisk med denna formen for oppvarming av mat. Hvis æ i d minste ska rette nokka kritikk mot denna oppvarminga, må det være fra min egen empiriske opplevelse. Nemlig at denna typen for oppvarming ofte føre t økt ufrivillig flatusavgang:)

Om andre har opplevd nokka negativt eller ønske å ytre sin skepsis t denna oppvarmingsformen. Legg inn en kommentar, da vel!

Anonym sa...

Det er vel ikke pølseposen og oppvarmingsmetoden som er det kritiske hygienemomentet? Jeg ville heller fokusert på det faktum at komfyren ikke har vært vasket siden cirka før krigen.

Eirik sa...

hehe...d blir vel ikke uhygienisk av at det e non brente matresta på komfyren. Kasserollen e jo forholdsvis rein og pølseposen likeså. Derfor kommer jo aldri selve maten i kontakt med d du karakterisere som en urenslig sone.

Anonym sa...

Jeg skal ikke være anonym, og heller ikke kritisere din manglende ovnshygiene. Jeg vet at du tar igjen for dette når det kommer til kroppshygiene.

Bekymringen retter jeg istedet mot mulig giftige avgasser som frigjøres fra pølseposen ved ekstreme temperaturer.

PVC (polyvinyl klorid), som brukes for å gjøre plast slitesterkt og føyelig, kan ved langvarig eksponering føre til helseskader.

Nå skal jeg hverken påberope meg kunnskaper om PVC-nivået i pølseposer, eller hvorvidt det frigjøres ved kontakt med vanndamp.
Men det kan jo være greit å tenke på.

Eirik sa...

Detta va æ ikkje klar over, Helge! Heldigvis va æ t en hver tid på alerten om posen sku bynne å smelte. For min del va æ mest redd for at da kunne kjøttdeigen komme i kontakt med vann, nokka som hadde gjort kjøttdeigen mindre smakfull. Så detta me PVC-stoffan va ikkje nokka æ tenkte på.

Takk for advarselen. Kjipt å dø av en pølsepose, lizzom.

gl.no sa...

Jeg kan betrygge bekymrede lesere med av PVC er hardplast, slik som man finner i dreneringsrør og lignende. Dermed er det svært lite av dette stoffet i vanlig kjøkkenmateriell, og i matvarehyllene for den saks skyld.

Og til dette med hygienen; jeg er enig med Eirik på det punktet. Jeg vil bare får sitere min far, som er storkjøkken-konsulent: "Det er ikke dårlig hygiene dersom det ligger en tomatskive på gulvet. Det blir uhygienisk i det du plukker opp tomatskiven og legger den på arbeidsfjølen din". At det er skittent på komfyren, er ikke farlig. Det er ikke der maten ligger allikevel!

Kudos til bloggeren!

Mariaster sa...

Hvilken ren og pen komfyr, Eirik! Nydelig!

Eirik sa...

Takk, Glenn! Du er en mann med innsyn og meninger. Det er bra!

Ja, Maria. Nå bruker vi komfyren til å skifte bleie til sneipen. Såpass sterilt og godt miljø rundt ovnen.

Anonym sa...

Trodde Oddern hadde sitt eget askebeger.